шаблоны joomla

Print

Van Bali naar Gili Gede

De reis gaat verder van Bali (Airport Denpasar) naar Lombok (Praya of Lembar), vandaar over land naar Tembowong, en vandaar met een prauw naar eiland Gili Gede.

Alle genoemde prijzen zijn indicaties en bijna dagelijks onderhevig verandering, er zijn geen rechten aan te ontlenen.

Een vlucht van Bali naar Praya kost ongeveer dertig euro, duurt twintig minuten en gaat gewoonlijk één paar keer per dag. Een ticket kun je gewoon op het vliegveld in Denpasar op Bali halen na je aankomst vanuit Nederland, en bij de talloze reisbureautjes aldaar of in Ubud of Kuta etc.

Je kunt ook  met een lokaal busje, shuttlebus of taxi van Airport Denpasar (of elders in Bali) naar Padang Bay rijden en via de zee met de ferry naar Lombok Lembar varen. De overtocht met deze veerpont duurt vier tot zes uur en kost maar een paar euro. Lembar ligt op Lombok ongeveer 1,5 uur van Via Vacare.

GiliGetAway

Er is tegenwoordig een snelle bootverbinding van Bali Denpasar naar Gili Gede, kijk op GiliGetAway. Je arriveert dan in Oring Bukal aan de oostzijde van Gili Gede. Vandaaruit kun je een publieke boot nemen die je naar ViaVacare brengt (aan de andere kant van het eiland, voor ongeveer 100.000 rp). We kunnen je ophalen, ook van andere plekken op het eiland.

Route vanaf Mataram, Praya of Lembar naar Gili Gede

Het transport op Lombok naar Gili Gede kan via verschillende routes en met verschillende vervoermiddelen, de prijs hangt af van je onderhandelingsvaardigheid. Je kunt zelf een auto charteren of een bemo - een publieke bus - nemen, maar dan moet je wel goed  de prijs afspreken. Handiger is een taxi met taximeter! Ook met de motorbike is natuurlijk mogelijk. Je kunt je motorbike parkeren in de haven Tembowong voor ongeveer 10.000 idr per dag.

Of bel, mail of sms van te voren naar Ratu de manager van Via Vacare (+62 (0) 8191 5904 275), dan regelt hij dat je wordt opgehaald. Vanaf het vliegveld met de auto naar Via Vacare 350.000 rp (2,5 uur) en vanaf Lembar haven 250.000 rp (2 uur). Dit is niet inclusief de bootovertocht van Tembowong naar Via Vacare op Gili Gede. 

Ook is het mogelijk een publieke boot te nemen met lokale bewoners voor 25.000 pp., dat is handig als je alleen bent.

Terug naar het vasteland van Lombok is voor onze gasten gratis.

Ter oriëntatie per maart 2016: € 1 is ongeveer 14.500 rupiah. 100.000 rupiah is ongeveer € 7.

*) Public boat vanuit Tembowong alleen wanneer de boot meerdere passagiers heeft, aankomst in het dorp Gedang Siang op Gili Gede, tien minuten lopen van Via Vacare. De overtocht met een publieke boot (wij steunen de lokale economie) is 100.000 (vier personen maximaal)  voor de hele rechtstreekse tocht (Tembowong-Viavacare).

Via Vacare ligt links boven in het noord westen op Gili Gede, zoals op dit plaatje van Google Earth te zien is.

Ondersteuning en informatie

  • E-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Bel of sms naar Jet mobiel in Indonesië:  +62 (0)81 9343 747 93
  • Bel of sms naar Ratu de manager (Engels) op +62  (0)81 9159 04275 

Overtocht  naar Via Vacare

Of ga met de ferry van Padang Bai (Bali) naar Lembar (Lombok). Dit duurt 4 tot 6 uur en kost maar een paar euro.
25.000 rp pp met publieke boot, wachten tot boot vol is. Soms breng de boot je wel naar Via Vacare, soms uitstappen in Gedang Siang, vijf minuten lopen van Via Vacare.
100.000 rp voor direct vertrek en voor de hele boot naar Via Vacare, zonder te wachten op andere passagiers.
Een terugtocht van Via Vacare naar de wal is gratis voor Via Vacare gasten.

Van Bali naar Lombok

-  Vliegticket (one way) tussen 150.000 en 400.000 (afhankelijk van het seizoen, in het hoogseizoen wel op tijd boeken!)
-  Fast boat van Padang Bai/Bali naar Sengigi (2 x per dag) ongeveer 300.000 enkel (vaak gecombineerd met pick up van Sanur, Legian of Ubud)
-  Slow ferry van Padang Bai naar Lembar, vertrekt ieder uur, 40.000pp, maar duurt 4 tot 5 uur.
-  Fast boat van Bali /Serangan Harbour vlak bij Kuta Bali, naar Gili Gede, Orong Bukal, rond 650.000 en vandaaruit met lokale boot naar andere kant van eiland voor Via Vacare kost 100.000
- per vliegtuig vanaf Bali Denpasar naar Mataram op Lombok (ongeveer 25 euro enkele reis) of
- per boot vanaf Bali Padangbay naar de havenplaats Lembar op Lombok, 4 tot 5 uur, kost 3 euro.

Vervoer op Lombok

Met de auto ophalen door de Via Vacare chauffeur:
-  Van Lembar naar Tembowong (kustplaats op Lombok dichtbij Gili Gede) 250.000 rp
-  Van Mataram naar Tembowong 300.000 rp
-  Van vliegveld Praya naar Tembowong 350.000 rp
-  Van Sengigi naar Tembowong 350.000 rp
-  Van Bangsal (oversteek haven noordelijke Gili's) 450.000 rp
-  Van Kuta Lombok 450.000 rp

Met het openbaar vervoer

Blue Bird taxi bellen (prijzen ongeveer hetzelfde als die van de Via Vacare chauffeur), Bemo:
-  van Mataram naar Tembowong ongeveer 50.000 rp pp
-  van Lembar naar Tembowong ongeveer 30.000 rp pp

Stel wel een prijs van de voren vast.

Van Bangsal en van Kuta Lombok rijden geen Bemos naar Tembowong. Vaak wordt er wel een shuttlebus aangeboden tot Lembar, vandaaruit ga je met een Bemo verder, of je laat je ophalen door de Via Vacare chauffeur.

Route vanaf Mataram naar Gili Gede 

Het transport vanaf Mataram naar Gili Gede kan via verschillende routes en met verschillende vervoermiddelen, de prijs hangt af van je onderhandelings-vaardigheid.
Bel, mail of sms van te voren naar Ratu de manager van Via Vacare op 08 1915 9042 75, hij is goed bekend en kan je aan vervoer helpen. We kunnen het vervoer voor je regelen. Vanaf het vliegveld naar Via Vacare €25 en vanaf Lembar haven €20 (dat is niet inclusief de bootovertocht).
Je kunt natuurlijk ook zelf een taxi of een bemo - een publieke bus - nemen, maar dan moet je wel onderhandelen.

Ter oriëntatie: 100.000 rupia is ongeveer 7 euro.

Kombineer een van deze routes naar Gili Gede, ongeveer prijzen in rupia:

 

Van

van/naar

van/naar

naar

Taxi

Bemo

Public Boat *)

Charter public boat

 

Mataram

 

Tembowong

 

300.000

 

 

 

Mataram

Lembar

 

 

30.000

10.000

 

 

 

Lembar

Tembowong

 

250.000

25.000

 

 

 

 

Tembowong

Gili Gede

 

 

10.000

50.000

*) aankomst in het dorp Gondang Siang op Gili Gede, tien minuten lopen van Via Vacare.
*) alleen wanneer de boot meerdere passagiers heeft.
*) Kijk in Tembowong uit naar de boot van Via Vacare, we halen geregeld vers drinkwater van de haven van Tembowong. Je kunt dan vrij aan boord komen als je in Via Vacare geboekt hebt en naar het eiland meevaren of laat ons van te voren weten hoe laat je denkt in de haven te zijn.

N.B. de ervaring leert dat zelf regelen vanaf de haven Lembar lastig is vanwege opdringerige chauffeurs en je vaak niet goedkoper uit bent! Dus laat je liever ophalen door ons.

Als je de boot niet ziet liggen bel je Ratu de manager van Via Vacareop 08 1915 9042 75, hij spreekt Engels en je kunt hem de gehele week bereiken, of stuur hem een sms. Een overzet met onze eigen boot kost 5 euro enkele reis. Het is een authentieke transfer van Lombok naar GileGede. Er is vrijwel geen telefoonverbinding op Gili Gede (het is er erg rustig). Onze mailbox is This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , hij wordt een paar keer per week geopend.


Prijzen (hoogseizoen prijzen 2011, buiten seizoen prijs  in overleg, ook voor langer verblijf geldt een speciale prijs)

- Overnachting in bungalow 400.000 roepia  (voor 2 personen)
- Bungalow voor 1 persoon  250.000 roepia.
- Backpackers/budget accommodatie 75.000 roepia per persoon (max 3 pers.)
- Ontbijt, lunch, diner, drinkwater/koffie thee, dagelijks yoga/meditatie, gebruik snorkels, gebruik bibliotheek: 175.000 roepia per dag per persoon
- Transport van en naar Gili Gede  in overleg, afhankelijk van het vertrekpunt

  (Koers maart 2016:  14.500 rp ~ 1 Euro, 100.000 rp ~ 7 Euro)
 

Via Vacare staat open voor docenten, kunstenaars en therapeuten

Via Vacare staat open voor docenten, kunstenaars, therapeuten die tegen gratis of gereduceerd tarief hun talenten en kwaliteiten willen inzetten voor gastenvan Via Vacare. De gasten betalen hiervoor een geringe vergoeding. In overleg is ook mogelijk, als het past in het programma, om dan tegen gereduceerde prijs te verblijven in Via Vacare.