шаблоны joomla

Print

Duurzaamheid

Duurzaam, People, Planet and Profit...

Via Vacare en de hogeschool Arnhem/ Nijmegen - Studiereis studenten

In maart 2011 kwam een groepje studenten op kosten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen tien dagen naar Via Vacare om te kijken welke eco-ontwikkelingen haalbaar zijn. Dit was de prijs voor de groep met het beste eco-plan. Totaal zijn er acht groepen studenten mee bezig geweest. Een plan moest gemaakt om een eco-resort te ontwikkelen op een tropisch eiland, met Via Vacare als uitgangspunt. Het gaat hierbij om eco-stroom, eco-varen, eco-koken, eco-ontlasten, eco-werken, eco-verbouwen, eco omgaan met het eiland en haar bewoners en eco omgaan met geld. Kortom duurzaamheid met oog voor 'Planet People Profit'.

Wie weet kunnen we echt op korter of langer termijn eco-verbeteringen aanbrengen. En wie weet vindt Gili Gede en Via Vacare een investeerder (technisch/ financieel) die daar bij wil helpen. Er leven een vijftienhonderd mensen op het eiland, voor onze begrippen bepaald niet onder luxe omstandigheden.

Maarten Groosman [link: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ] die Via Vacare een warm hart toedraagt heeft deze uitdaging voor de studenten bedacht en is betrokken bij het hele proces.

In 2012 is gepland dat Via Vacare ook gemakkelijker toegang zal hebben tot zoet water en electricteit. Via Vacare hoopt in deze ontwikkeling ook een bewuste keuze te blijven kunnen maken door spaarzaam omgaan met water en electriciteit. Op dit moment werken we met de generatoren die beperkt draaien (twee maal per dag drie uur), gebruik van zonnepanelen en kaarsen, gebruik van zout zeewater voor het doorspoelen van het toilet, gelimiteerd gebruik van plastic. We composteren ons afval c.q. begraven of verbranden het. We kopen zoet water in op het vaste land, dat met eigen handen geput wordt in grote jerrycans en met onze boot naar Via Vacare vervoerd wordt. 

 

 

Duurzaamheid